Uutiset

Supermassiivinen Nordic Fitness Expo 2014 raportti!

Julkaistu: 14.10.2014 17:10

Jokainen bodyskeneä seuraava tietää että vuoden odotetuin bodytapahtuma Nordic Fitness Expo (NFE) käytiin viime viikonloppuna Lahdessa. Fitness Expo on se tapahtuma joka on monelle suomalaiskisaajalle se "main event", ja jota kohti mennään sillä jokapäiväisellä työllä. Kisoissa on paljon ensikertalaisia, mutta mukana on myös niitä jotka ovat jo aikaisempina vuosina käynyt kisaamassa, mutta ei ole vielä saavuttanut sitä kaikkein kirkkainta mitalia. Vaikka kilpailuista ei poistu mitali kaulassa, niin kisaaja saa siitä silti arvokkaan kokemuksen ja siitä jää käteen arvokasta tietoa, koska vasta lavalla samassa valaistuksessa kilpailijat ovat vertailukelpoisia. Bodylehti ja Pakkotoisto pitää vuosi toisensa jälkeen huolen siitä, että kisojen aikana ja sen jälkeen on tarjolla laadukasta kuvamateriaalia, ja näitä kuvia analysoimalla pystyy näkemään mitkä on ne omat puutteet tai heikkoudet joihin pitäisi panostaa. 

Itse messut olivat mielestäni onnistuneet. Suurin miinus on edelleen kisahuone jossa lavaesiintymiset nähdään, koska paikkoja ei ole riittävästi kaikille, ja seisomapaikoilla saa parhaimmillaan katsoa isoa betonipilaria. Parhainta antia oli nähdä kaikista blogeista tai videoista tuttuja kisaajia messualueella, ja huomata miten hyvä ilmapiiri kaikkialla oli. Tietenkin kaiken kruunasi ulkomailta tulleet IFBB kisaajat joita näki messualueella. Viimeistään tämän vuoden kilpailijamääristä on saanut huomata miten Bikini Fitneksen suosio on räjähtänyt. Expoissa oli Junior bikinit, Nicole Wilkins bikinit, SM bikinit ja PRO bikinit. SM sarjassa kilpailijat jaettiin viiteen eri pituusluokkaan ja Wilkinsissä kuuteen.

Messuilla lanseerattiin myös virallisesti Marko "Supermassa" Savolaisen kehittämä Supermass Nutrition lisäravinnesarja joka oli messujen myydyin lisäravinnesarja.

Nordic Fitness Expo - Supermass

 

IFBB Finland ry sai syyskuussa Valo ry:n jäsenyyden, ja sen seurauksena fitness tunnustettiin viralliseksi urheilulajiksi suomessa, ja taas sen seurauksena media on alkanut kirjoittaa lajeista:

Iltasanomat - Fitness-tähdet myöntävät herkuttelevansa - ei uskoisi!
Julkaistu: 9.10.2014 klo 13:00

Yle - Fitness-kisaajan arki: vuosi dieettiä, kaksi koulua ja työt
Julkaistu: 9.10.2014 klo 09:02

Yle - Rusketusta ja bikiniliimaa – onko fitness urheilua?
Julkaistu:12.10.2014 klo 21:30

Yle - Fitness-urheilussa riittää rusketusta ja trimmattuja lihaksia - katso video
Julkaistu:12.10.2014 klo 21:30

Seiska - Satu Tuomiston bodariexä on hillitön lihaskimppu: voitti tällä kropalla SM-kultaa!
Julkaistu: 13.10.2014 klo 23:25

Iltasanomat - Martinan hengenpelastajakokelas nappasi Bikini Fitness -kisassa SM-hopeaa!
Julkaistu: 13.10.2014 klo 08:03

 

Kehonrakennuksen +90kg sarjan voittaja Peter Wileniuksesta on julkaistu videot WLOG99 ja WLOG100 jotka ajoittuvat juuri kisoihin.

 

Kehonrakennuksen +90 sarjan hopeamitalisti Kille "Killeri" Kujala julkaisi tänään blogipostauksen otsikolla Eihän sen näin pitäny mennä! NFE 2014 osa 1.

 

Markus Heinänen vei kehonrakennuksen -90kg sarjan voiton ja otti mukaansa vielä Most Muscular ja Overall lautaset. Tässä Markuksen tunnot heti kisan jälkeen.

ja Penkkipunerrus.fi:n haastattelu 

 

Body Fitness +168 sarjan voittaja Bettina Gräsbeck voitti ja teki sen tyylillä

 

Allaolevilta youtube kanavilta löydät videotaltiointia tapahtumasta. Vapaaohjelmia, vertailuja, voimanostot ym.

Jani Sarviluoma - https://www.youtube.com/user/jeejeeikifi/videos

Juha Harju - https://www.youtube.com/user/Heimo111/videos

EastLabs.RU - https://www.youtube.com/channel/UCnaKv3KwznJlwzl2auMp3ZA/videos

Jarkko Tyrylahti - https://www.youtube.com/channel/UCuXmu7lKFDZS1rzkDj5Gyfg/videos

Inertiaanturi - https://www.youtube.com/user/Inertiaanturi/videos

 

Messuilla nähtiin myös kisaajien komeita "offikuntoja". 2013 raskaansarjan suomenmestari ja overall voittaja Mikko "Lissee levyjä" Ovaskainen taisteli kovasti kärkisijasta, mutta overall voitto meni tässä sarjassa ansaitusti Turun Antti "Hitman" "Paskaaks täsä" Halmolle, joka valloitti suorituksellaan tuomarit.

Antti Halmo - Offikunto

 

Kisojen jälkifiiliksiä ja puintia löytyy myös paljon blogeista ja ne löytyy näppärästi _tietenkin_ Maven etusivulta. Mikäli tiedät kisaajien blogeja tai julkisia instagram tilejä joita ei vielä löydy Maven seurannasta, niin viestiä tulemaan ylläpidon suuntaan, ja laitetaan ne ajantasalle. Mave pyrkii alan harrastajien tapaan progressioon ja kehittyä sivustona, jotta se palvelisi paremmin kävijöitään.

comments powered by Disqus
Tapahtumat
Kehonrakennuksen SM-kilpailut 2018
Aikaa jäljellä:
Filtterit (Ohje)
Filtterit ovat käytössä vain pääsivulla.