Uutiset

Fitnesslajien sääntömuutokset. Kilpailijat huomio!

Julkaistu: 01.04.2015 03:04

Fitnesslajien kasvaneen suosion myötä lajeihin on tehty pieniä muutoksia. Arviointia/arvostelua on parannettu ja lajeihin on lisätty uusia sarjoja.
 

Bikini Fitness

Uudet sarjat
Suomessa kilpaillaan bikini fitness -kilpailussa yhdessätoista sarjassa:
Alle ja tasan 150cm
Alle ja tasan 155cm
Alle ja tasan 160cm
Alle ja tasan 161cm
Alle 162cm tai vähän yli 165cm
Alle 166cm tai vähän alle 168cm
Yli 170cm mutta kuitenkin alle 180cm
Yli 180 ja tasan 186cm
Kaikki yli 186cm (Amatsoonisarja)

Lisäksi kilpaillaan sarjoissa
Yli 160cm ja alle 180cm (WFC Tampellan tytöt)
Yli 160cm ja alle 180cm (WFC Keskustan tytöt)

Tämän kevään Sportyfeel Fitness Classic kisojen sarjaan Yli 168cm ja alle 170cm oli ilmottautunut ainoastaan yksi kilpailija Nastolasta, joten sarjan kisoja ei käydä. Kaikkiin muihin sarjoihin on kilpailijoita lähemmäs 30 per sarja joten lavalla nähdään non-stoppina 12 tunnin aikana reilu 300 bikini tyttöä.

 

Alkukilpailun arviointi
Tuomarit vertailevat kilpailijoita seuraavin kriteerein:
1) Kehon tasapainoisuus ja muoto
2) Kehon kokonaisvaikutelma, jossa otetaan huomioon:
– Ihon sävy/rusketus
– Ryhti
– Yleisvaikutelma
– Kauneus
3) Instagram tilin arviointi (Uusi!)
- Kolmen uusimman kuvan yleisvaikutelma
- Viimeisimmän belfien arviointi: Yleisvaikutelma ja miljöö *
- Hashtagien käyttö **

* Belfie –kuvaa arvostellessa tulee huomioida onko kuva otettu pukuhuoneessa peilin kautta, salin puolella peilin kautta, vai kotona peilin kautta. Jos kuvassa näkyy Freddyt, niin sillä tulee olla pisteitä korottava vaikutus.

** Kuvista pitää löytyä hashtagit #finnishgirl #fitness #lovemylife, mutta hashtagien liikaviljelystä tulee rokottaa.

 

Natural Bikini Fitness

Sosiaalisessa mediassa ja keltaisen lehdistön kommenttiosioissa on esitetty kärkkäitä mielipiteitä Bikini Fitness kisaajien silikonirinnoista ja ”kumisesta” ulkonäöstä. Jotkut kokevat silikonirinnat fysiikkalajissa samanlaisena huijauksena kuin syntholin kehonrakennuksessa ja tästä syystä nyt on mahdollista kisata sarjassa Natural Bikini Fitness!

Natural Bikini Fitness sopii myös niille naisille jotka suorittavat kovimmat kyykkysarjat vatsataudin aikana. Sarjassa meikit ja kisavärit on ehdottomasti kielletty. Botoxia ei saa olla huulissa ja rinnoissa ei saa olla silikonitäytettä. Jokainen kilpailija joutuu pituuden mittauksen yhteydessä olemaan yläosattomissa, ja tuomaristo arvioi käsituntumalla sekä silmämääräisesti ovatko rinnat aidot. Lavalla ei saa käyttää Biancaneven kisabikinejä! Lavalle saa astella henkkamaukan perus bikineissä tai vaikka omissa lempi alusvaatteissa. Stringit ja muut ”narut” ovat ehdottomasti kiellettyjä. Sarjasta on myös poistettu poseeraus jossa pyllistetään tuomaristoa kohti, koska vastaavaa poseerausta ei löydy miesten sarjoista.

 

Men's physique

Jatkossa Men's physique sarjoissa kilpaillaan täyspitkissä housuissa. Uusien sääntöjen mukaan edes pohkeet eivät saa näkyä.

 

”Natural” Classic Bodybuilding

Classic Bodybuilding säilyy sääntöjen ja arvostelun osalta nykyisellään, mutta sarjan rinnalle tuodaan uusi sarja ”Natural” Classic Bodybuilding, jossa antidopingsopimuksen allekirjoittaneet kilpailijat yrittävät läpäistä ADT:n seulan ja päästä kisalavalle.

 

Kehonrakennus

Vatsan kontrollin puute ei vaikuta enää negatiivisesti arvosteluun. Lisäksi kilpailijoiden tulee tehdä muiden poseerausten lisäksi kaksi pakollista uutta poseerausta: Leveät kyljet edestä ja pitkä vatsa sivulta.

 

comments powered by Disqus
Tapahtumat
Kehonrakennuksen SM-kilpailut 2018
Aikaa jäljellä:
Filtterit (Ohje)
Filtterit ovat käytössä vain pääsivulla.